Kommunikationsfaget står lige nu i et lidt underligt vadested. På den ene side er det tydeligt for de fleste, at introduktionen af kunstig intelligens (eller som det oftere kaldes A.I. (artificial intelligence)) udgør et paradigmeskifte, hvis lige nok ikke er set mage siden Internettets fremkomst. På den anden side er teknologien i høj grad stadig i sin vugge, og brugen af den er forbundet med usikkerhed omkring it- og data-sikkerhed, etik, klimaaftryk og helt generelt uvidenhed omkring, hvad A.I. er og hvad det kan anvendes til.

Både som rådgiver og som underviser på MBA- og Master-uddannelserne på Quadriga University i Berlin arbejder jeg med feltet kunstig intelligens, således at jeg er i stand til at vejlede og hjælpe mine kunder og studerende. Det er et område med mange nuancer, og mit primære fokus er lige nu på det umiddelbare, nære og lavpraktiske: “Hvordan kan disse værktøjer være med til – på en sikker måde – at forbedre effektivitet, kreativitet og produktivitet i den moderne kommunikationsafdeling?”

Det kræver en stor grundviden om udvalget af værktøjer og tjenester og den teknologiske udvikling, som nærmest ugentligt tager en ny drejning. Men det fordrer også, at jeg selv eksperimenterer med anvendelses-scenarier og afprøver hypoteser. Det er en af grundene til, at jeg driver nyhedsbrevet A.I. Eksperimentariet, hvor du hver søndag kan følge med i, hvad jeg gør mig af erfaringer – og forhåbentlig lære af dem.

Som rådgiver kan jeg hjælpe din virksomhed eller organisation med at få en forståelse af, hvad A.I. er, hvad det kan anvendes til i praktiske termer i en kommunikationsafdeling, og hvordan I får skabt en proces for at indarbejde anvendelsen af A.I. de steder, hvor det giver mening i forhold til jeres arbejdsopgaver og roller.

Se mere under Foredrag og Kalender og kontakt mig for en uforpligtende snak om jeres behov og hvordan jeg kan hjælpe jer.